RENOLIT ALKORPLAN geotextiel Alles wat u moet weten over het originele blauwe geotextiel voor zwembaden!

Ondervloer van zwembadvilt, ook wel geotextiel genoemd, is een technische term die we vaak gebruiken als we het hebben over zwembadbekleding of zwembadrenovatie. Maar wat is het dan precies? Wat zijn de voordelen van het gebruik van een ondervloer van geotextiel in combinatie met RENOLIT ALKORPLAN zwembadfolie ?

Wat zijn de voordelen van het RENOLIT ALKORPLAN geotextiel ?

Deze ondervloer is een exclusief RENOLIT schimmeldodend vilt. Dit vilt wordt direct op de wanden en de bodem van het zwembad geïnstalleerd voordat de bekleding ter plaatse gebeurt. RENOLIT ALKORPLAN geotextiel is vervaardigd uit polypropyleen, deze is schimmel-vrij,  waardoor de verspreiding van schimmels en algen wordt voorkomen. Bovendien zorgen natuurlijke antibacteriële toevoegingen van metaalionen voor een aanhoudend antibacterieel effect.

Echte schoonheid zit van binnen

Alhoewel deze onderlaag alleen zichtbaar is tijdens de installatie van het zwembad, omdat deze daarna door de zwembadliner volledig wordt bedekt, is het belangrijk om zwembaden hiervan te voorzien. In het geval van stuiklassen/stomplassen is het installeren van een onderlaag van geotextiel onvermijdelijk. Zelfs als een van de belangrijkste doelen is om vlekvorming te voorkomen dankzij de behandeling met fungiciden, heeft het gebruik van RENOLIT ALKORPLAN geotextiel ook een esthetisch doel. Het resultaat is een volledig glad oppervlak omdat de onderlaag eventuele kleine oneffenheden van de grond egaliseert.

 

Veel comfortabeler gevoel voor zwemmers

Aangezien we blootsvoets gaan zwemmen, mogen we onze voeten niet vergeten. Waarom verwen je je voeten niet? RENOLIT ALKORPLAN geotextiel maakt het stappen in het zwembad comfortabeler.

 

Isolerende werking

Zodra het warm wordt, willen we dat onze zwembadwatertemperatuur perfect is, dat wil zeggen: niet te warm, niet te koud. Dankzij de dichtheid van 400 g van de ondervloer van geotextiel, fungeert het als isolerend materiaal en slaat het warmte op voor een langere periode, waardoor tot 2 ºC meer kan worden bereikt.

Heeft uw zwembad een opknapbeurt nodig? Wilt u een zwembad bouwen in uw tuin ? Vergeet niet te vragen naar de unieke antibacteriële onderlaag: de enige lichtblauwe met het handelsmerk RENOLIT ALKORPLAN. Het zal uw zwembad in veel opzichten upgraden.

Kent u een door RENOLIT ALKPORPLAN goedgekeurde installateur? Zo niet, neem dan contact met ons op en we helpen je er een te vinden bij jou in de buurt.