Wij leggen graag de beste tips en advies voor het correcte onderhoud van uw RENOLIT ALKORPLAN zwembad aan u uit.

1.- Vermijd vuil en kalk afzettingen op de waterlijn RENOLIT ALKORPLAN heeft een unieke acrylvernis ontwikkeld die een uitstekende bescherming tegen veroudering en atmosferische invloeden biedt. Vermijd de accumulatie van olie-,vuil- en kalkafzetting op de waterlijn, want dit kan permanente esthetische schade veroorzaken.
Een regelmatige reiniging van de waterlijn met een zachte doek of spons gedrenkt in RENOLIT ALKORCLEAN® zal permanente schade voorkomen.

2.- Gebruik nooit schurende materialen, gereedschap of bijtende schoonmaakproducten Schadelijke chemische stoffen moeten vermeden worden. Reinigen met de RENOLIT ALKORCLEAN® moet met een zachte doek gebeuren zodat er geen lange termijn schade kan aangericht worden aan uw zwembad.
Het membraan heeft een speciale acrylvernis die uw folie beschermd en niet mag aangetast worden. RENOLIT ALKORCLEAN® is het ideale
reinigingsproduct voor uw membraan.

Het correcte onderhoud van uw RENOLIT ALKORPLAN zwembad levert glashelder water

3.- Controleer dagelijks het Chloorgehalte, de ideale waarden liggen tussen 0.5 en 1 ppm. De pH tussen 7,2 en 7,6. Ernstige afwijkingen van deze waardes maken het water veel corrosiever en kunnen irritaties van huid en ogen veroorzaken. Ook de folie kan door deze agressieve waterbehandeling versneld gaan verbleken.

4.- Bij gebruik van zoutelectrolyse moet het Chloorgehalte zeer nauwlettend gecontroleerd worden. Het Chloor gegenereerd door zoutoplossingen is Niet-gestabiliseerd Chloor, deze is veel agressiever dan gestabiliseerde Chloor. Daarom raden wij aan in het begin van het zwemseizoen tot max 30 ppm isocyanuurzuur (stabilisator) toe te voegen aan het bad, de pH moet hierbij tussen 7,2 en 7,6 gehouden worden. Dagelijkse controle van de pH en het Chloor gehalte (<1ppm) is hierbij aangeraden.

Het correcte onderhoud van uw RENOLIT ALKORPLAN zwembad levert glashelder water

5.- Bescherm uw zwembad in de winter zoals in de zomer en maak het nooit volledig leeg. Zwembaden worden gebouwd om vol water te staan. Laat een zwembad nooit gedurende een lange periode leeg staan. Hou het waterniveau in de zomer zo constant mogelijk.

6.- Gebruik nooit putwater of water van een niet gekende oorsprong. Als U geen water van het openbaar drinkwaternet kan gebruiken om uw zwembad te vullen, vraag dan aan uw zwembad bouwer het vulwater preventief te behandelen met een metaal verwijderaar. Veel putwater bevat grote hoeveelheden opgelost metaal die bij contact met een oxiderend product als Chloor zullen neerslaan.

Het correcte onderhoud van uw RENOLIT ALKORPLAN zwembad levert glashelder water

7.- Vermijd alle direct contact tussen chemicaliën en de folie. Alle producten die aan het zwembadwater worden toegevoegd, kunnen correct en veilig via de skimmers worden toegevoegd. De circulatiepomp moet ondertussen draaien.

8.- Gebruik geen producten op basis van koper. Lees aandachtig de etiketten van de producten die U toepast. Het is van hoogste belang om de algiciden extra aandacht aangeven. Sommige algiciden bevatten koper.

Het correcte onderhoud van uw RENOLIT ALKORPLAN zwembad levert glashelder water

Heeft u vragen over het correcte onderhoud van uw zwembad? Neem dan contact met ons op!

Heeft u nog vragen?