Voor hoogwaardige producten en technologieën zijn steeds complexere toepassingsmethoden nodig, waaronder stomplassen.
In dit artikel bekijken we samen in welke gevallen het wordt aanbevolen, de stappen en het gereedschap dat daarvoor nodig is.

De evolutie van de membranen en hun applicatiemethoden

De ontwikkeling van een product en de verbetering ervan in prestatie, samenstelling en eigenschappen beïnvloedt ook de applicatietechnieken. Dit is het geval met het RENOLIT ALKORPLAN TOUCH versterkte zwembadmembraan, een PVC-membraan die superieure prestaties biedt: maximale waterdichtheid, garanties en ongeëvenaarde esthetische resultaten.

Een echte must in de zwembadwereld, maar wat onderscheidt het van de anderen? Een goed product is niet genoeg, om een ​​onberispelijke afwerking te garanderen, er is ook een grote professionaliteit en ervaring in het plaatsen van membranen vereist, evenals een diepgaande kennis van de meest innovatieve technieken voor het plaatsen van de zwembadmembranen.

De grote vernieuwing bij het leggen van RENOLIT ALKORPLAN TOUCH producten is het boord-aan-boord (stomplassen/stuiklassen) systeem, om onzichtbare lasnaden en een optimaal eindresultaat te verkrijgen.

Laten we nu ingaan op de details van deze techniek.

Wanneer gebruik je stomplassen?

Dit systeem wordt in meerdere gevallen aanbevolen, maar vooral om te voldoen aan praktische en vooral esthetische behoeften. Wanneer een perfect uniform oppervlak vereist is, is stuiklassen een aanbevolen keuze.

In het geval van het ALKORPLAN TOUCH-membraan is deze applicatietechniek bijzonder geschikt om de vorming van de typische naad te vermijden die ontstaat na een traditioneel lassen, vanwege de 2 mm dikte van het membraan.

Het geotextiel, fundamenteel voor de realisatie van deze techniek, verbergt alle kleine imperfectie die voorkomen in de ondergrond en zorgt voor een fantastisch eindeffect en een uniforme ondergrond. Bij het boord-aan-boord systeem wordt het geotextiel alleen op de bodem aangebracht.

Wat heeft men nodig is om een stomplas uit te voeren ? 

Schimmeldodend geotextiel

Het RENOLIT ALKORPLAN geotextiel is een exclusief RENOLIT schimmeldodend vilt dat onder het membraan wordt geïnstalleerd, zo wordt het bad beschermd tegen onregelmatigheden die voorkomen in de ondergrond en het geeft de gebruiker een comfortabel gevoel.

geotextiel renolit alkorplan

Band voor stomplassen

De stomplasband wordt aangebracht op de plaats waar de las moet worden gemaakt.

Stomplassen

RENOLIT ALKORGLUE contactlijm

De samenstelling van de contactlijm op neopreenbasis zorgt voor een perfecte hechting van het membraan en geotextiel op metaal, hout, hard PVC, cement en andere ondergronden.

De te volgen stappen om  een stomplas uit te voeren:

STAP 1: Aanbrengen van geotextiel en lasband

Ten eerste wordt het geotextiel op de bodem aangebracht en vastgelijmd met RENOLIT ALKORGLUE contactlijm.
Vervolgens wordt de lasband geplaatst op de plaats waar het lassen van het membraan is voorzien, de lasnaad moet zich in het midden van de band bevinden.

STAP 2: Lassen

In de volgende afbeelding ziet u het lassen van een van de membranen met het ondersteunende membraan. De hechting is volledig veilig omdat de verbinding tussen de twee membranen altijd plaatsvindt met behulp van een “dubbele las”.

STAP 3: Een perfecte afwerking

Een optimaal resultaat: het eindlassen met dit systeem geeft een verbluffend effect. Geen overlap, onzichtbaar lassen, absolute vlakheid en een uniek zwembad, niet alleen door de gebruikte materialen maar ook door het applicatiesysteem.

Wil je deze en vele andere innovatieve technieken leren voor het leggen van ALKORPLAN membranen?

Maak deel uit van ons professionele netwerk door deel te nemen aan onze trainingen.

We verwachten u !