Een zwembad zonder chloor

 

Eén ding was voor deze familie uit Linz al heel duidelijk toen ze de aanleg van een zwembad aan het plannen waren: natuurlijke filtratie en dus geen ontsmettingsmiddelen.

Wat eruitziet als een normaal zwembad, is eigenlijk een biozwembad. De trend naar baden zonder chemicaliën is de afgelopen jaren sterk gestegen. Veel zwembadeigenaren willen een zwembadervaring zonder gebruik van chloor.

Dit gezin dacht niet alleen aan hun kinderen, maar hun beslissing werd ook gedreven door ecologische redenen. Het natuurlijke zwembad zonder planten van 5 x 3 x 1,4 m is daarom uitgerust met een biologisch filter, bestaande uit twee filtercircuits die zorgen voor zuiver water. De waterval verbergt een verhoogde bio-filter en zorgt tevens voor ontspanning.

“De naadloze integratie met de bestaande woning was waarschijnlijk de grootste uitdaging. Wij vinden dat de zwembadbouwer hierin geslaagd is.”

Economische aspecten in termen van laag stroomverbruik en duurzaamheid spreken ook in het voordeel van deze zwembadtechnologie, namelijk een zwembad zonder chloor. Bovendien werd gekozen voor de RENOLIT ALKORPLAN TOUCH Elegance zwembadfolie.

Dankzij de donkere leisteenlook slaat het zwembadwater tot 2 graden meer op dan een lichtere zwembadbekleding. Niets past beter bij een natuurlijk zwembad dan een zwembadfolie geïnspireerd op de natuur.

Bovendien wilde de familie niets aan het lot overlaten en koos voor een warmtepomp zodat ze ook in de koudere maanden van hun zwembad konden genieten. Zo wordt het zwembadwater altijd aangenaam warm gehouden.

Bent u op zoek naar een zwembadbouwer die kan voldoen aan uw behoefte aan helder water zonder desinfectiemiddelen? We helpen je graag om er een bij jou in de buurt te vinden. Mis uw droom niet om volgende zomer in een zwembad te zwemmen zonder chloor of zoutelektrolyse.