Hoe je linerbad verlichten ?

 

De juiste verlichting voor een linerbad en het creëren van een meer persoonlijke en aangename sfeer. Het is een manier om de gebruiksduur van een zwembad te verlengen, want als het donker wordt, kan het ook veilig en misschien meer ontspannen worden gebruikt. Er gaat niets boven een duik in het zwembad voordat u gaat slapen.

Aan de andere kant is het belangrijk om duidelijk te zijn over hoe je het zwembad moet verlichten, want met de juiste zwembadverlichting wordt het nog meer de hoofdrolspeler van je tuin en het middelpunt van de belangstelling op een feestje of diner thuis met vrienden.

De keuze van de zwembadverlichting en de kleur en textuur van de liner zullen het uiterlijk van het zwembad radicaal veranderen, en het is belangrijk dat we dit duidelijk stellen voordat we met het renovatieproject of de constructie van het zwembad beginnen. Het zwembad dat we hieronder zien is een verlicht RENOLIT ALKORPLAN TOUCH Elegance zwembad.

Wat is de beste zwembadverlichting?

 

Er zijn verschillende soorten zwembadverlichting, maar vanwege het verbruik en de duurzaamheid is LED-verlichting zonder twijfel de beste zwembadverlichting, deze kan wit, gekleurd en in intensiteit en warmte instelbaar zijn. Het heeft ook een energiebesparing van 75% in vergelijking met andere verlichtingssystemen zoals halogeenlampen.

Een ander voordeel van LED-spots is de mogelijkheid om ze te bedienen met een afstandsbediening.

Kiezen voor witte of gekleurde zwembadverlichting heeft invloed op hoe de bekleding van het zwembad eruitziet, waardoor er veel meer nuances zijn dan overdag. Misschien willen we bijvoorbeeld wit en natuurlijk licht voor een romantisch diner terwijl we voor een feestje kiezen voor RGB (Rood, Groen, Blauw) of multicolor Led zwembadverlichting.

Hoe een linerpool verlichten ?

 

Om te beslissen of de verlichting van het linerbad binnen of buiten is, moet u weten dat ze elkaar niet uitsluiten en dat u beide kunt combineren. Nu is het erg in de mode om verlichte drijvende plastic ballen te plaatsen, die er erg goed uitzien.

Wat betreft de verlichting voor binnenbaden, moet u weten dat de zwembadspots op een diepte van ongeveer 60 cm of 70 cm ten opzichte van de waterlijn moeten worden geplaatst, hoewel alles afhangt van de diepte van het zwembad. Als het zwembad ondiep is of een strand heeft, is misschien 30 cm voldoende.

Een ander aspect waar we rekening mee moeten houden is het aantal benodigde lampen. De norm is meestal een zwembadfocus om de 20 vierkante meter. Met andere woorden, voor een standaard zwembad van 3 x 6 m (18m2) en van kleinere afmeting met een focus zou voldoende zijn. Voor een zwembad daarentegen ook standaard 4 x 8m (24m2) zouden we 2 spots nodig hebben.

Deze spots moeten, als het zwembad zich voor het huis bevindt, op de muur worden geplaatst die het dichtst bij het huis is, anders kunnen ze ons verblinden als we naar het zwembad gaan kijken.