Hotel in Corsica: 3 zwembaden en de horizon

Het zwembad van een hotel is een element waarmee de hotelier zijn reserveringsniveau kan verhogen. Enerzijds zijn zwemmen of zonnebaden aan het zwembad erg populair bij vakantiegangers. Aan de andere kant maakt het zwembad het mogelijk om het hotel met prachtige foto’s nog aantrekkelijker te maken in een tijdperk van online boeken en het delen van foto’s op sociale netwerken.

Het zwembad gecreëerd door het bedrijf PISCINE SERVICE 2A (in samenwerking met het bedrijf GRAZIANI TP) in het Version Maquis Citadelle 5 * * * * * hotel in Bonifacio is een van deze exclusieve zwembaden. Het is gelegen in een prachtige streek en het is perfect geïntegreerd in de omgeving. Visueel benadrukt het de hotelinfrastructuur genesteld in het betoverende Corsicaanse landschap.

 

Kunnen we spreken van een enkel zwembad? Er zijn drie baden in een T-vorm zijn gerangschikt:

  • Een groot zwembad van 27 meter lang en 5 meter breed met een helling van 1,20 meter diep tot 1,80 meter,
  • Een spiegelbak van 14 meter lang en 2,10 breed met een vlakke bodem van 0,6 m en een overloop,
  • Een buffertank van 4 meter x 4 m met 1,6 diepte.

De structuur van de baden is gemaakt van beton, de waterdichtheid en de esthetiek worden verzekerd door het versterkte RENOLIT ALKORPLAN TOUCH Elegance membraan, het 3D-membraan van RENOLIT. Het terras rond het zwembad is gemaakt van hout.

De zwembadbouwer uit Porto-Vecchio heeft de zwembaden ook uitgerust met:

  • Een zandfiltratiesysteem met chloordesinfectie en automatisch pH-beheer,
  • 2 warmtepompen om de zwemperiode te verlengen,
  • Een verlichtingssysteem met kleuren-LED’s dat voor een lichtspel zorgt bij zonsondergang.

Een hoogvlieger van formaat voor het bedrijf PISCINE SERVICE 2A die sinds 1980 gespecialiseerd is in het creëren en onderhouden van zwembaden in Zuid-Corsica (Porto-Vecchio, LECCI, Sainte Lucie d Porto-Vecchio, Bonifacio). En de realisatietijd ? Tien dagen tussen de start van het plaatsen van het versterkte membraan en het vullen met water.

Meer informatie: