Natuurlijke zwembaden: baden zonder chemicaliën

Natuurlijke zwembaden bieden een zwembadervaring met helder water zonder chemicaliën. In tegenstelling tot zwemvijvers zijn planten en dieren bij bio-zwembaden niet nodig en hebben ze minder oppervlakte nodig.

Het belangrijkste verschil tussen een traditioneel zwembad en een natuurlijk zwembad is de waterbehandeling. Bio-zwembaden zijn altijd verdeeld in twee zones: het gebruiksgebied, dat dienst doet als zwemzone, en het behandelingsgebied, dat verantwoordelijk is voor de waterzuivering.

In tegenstelling tot conventionele zwembaden worden ontsmettingsmiddelen zoals chloor niet gebruikt in natuurlijke zwembaden. Een goede waterkwaliteit kan altijd worden beheerd door biologische waterbehandeling, die kan worden aangevuld met mechanische filters.

Planten zijn geen must in het verwerkingsbassin, maar als ze er wel zijn moeten ze geschikt zijn. De filtertechnologie in natuurlijke zwembaden is gebaseerd op mineralen. Het water moet door verschillende soorten gesteente stromen om voedselarm te worden, wat de vorming van algen voorkomt. Er moet een bidirectionele wateruitwisseling zijn tussen de twee gebieden en het gefilterde water moet terug naar de zwemzone stromen. Het water moet constant door een filter van het regeneratiebad naar de zwemzone stromen.

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH is ideaal voor het verminderen van algenvorming: natuurlijke inspiratie voor natuurlijke zwembaden. Een natuurlijke look hoort bij een bio-zwembad. Eder Gartenarchitektur GmbH gebruikt onze folies al enige tijd voor vijvers. In haar showroom in Kundl zie je een prachtig exemplaar bekleed met RENOLIT ALKORPLAN TOUCH Elegance.

Twee kunstmatige watervallen zorgen voor rustgevende watergeluiden en voorzien het zwembad constant van water uit de regeneratiezone die gevuld is met verschillende rotsen, die zich onder natuurstenen platen aan de bovenkant van het zwembad bevinden. In dit samenspel komt de RENOLIT ALKORPLAN TOUCH Eleganceversie goed tot zijn recht.

Eder Gartenarchitektur GmbH is een Tirools tuinbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige privé- en hoteltuinen: tuinontwerp op het hoogste niveau! En zoals het niet anders kan, heeft elke exclusieve tuin een exclusief zwemgedeelte in de vorm van een conventioneel zwembad of een natuurlijk zwembad of zwemvijver voor wie op zoek is naar natuurlijk water.

Voor zwemvijvers  is RENOLIT ALKORPLAN NATURAL POOL de perfecte keuze. Deze uitvoering is vis- en plantvriendelijk en is speciaal ontworpen voor natuurlijke zwembaden en kleine zwemvijvers. Zwemvijvers werken zonder enige technologie, maar hebben een groter gebied nodig voor de waterplanten die het water reinigen. Maar je moet wel accepteren dat het water in zwemvijvers nogal troebel is.

Natuurlijke zwembaden zijn het perfecte alternatief voor diegenen die helder water zonder ontsmettingsmiddelen willen!