Rio de Janeiro is de eerste stad in Zuid-Amerika die de Olympische Spelen heeft georganiseerd. Bij de verkiezing in 2009 werd de stad verkozen boven Madrid, Tokio en Chicago.

De organisatoren van de Olympische Spelen, het grootste internationale multi-sportevenement, hebben 5 miljoen entreebewijzen verkocht. De bijna 11 duizend deelnemende atleten hebben op 33 verschillende locaties in de stad in meer dan 28 sporten en 42 disciplines gestreden.

Voor de zwemcompetities heeft het bedrijf Myrtha Pools met gebruikmaking van RENOLIT ALKORPLAN, 12 zwembaden gebouwd die bestemd zijn voor trainingen, wedstrijden en het uitzwemmen na de wedstrijden.

In het Estádio Olímpico de Esportes Aquáticos werden twee nieuwe zwembaden van 50 x 25 m

In het Maria Lenk Aquatic Center, waar milieuduurzaamheid hoog in het vaandel staat, en waar een competitiezwembad van 50 m en een duikzwembad zijn onderbracht, heeft Myrtha Pools in recordtijd twee zwembaden bijgebouwd: een permanent zwembad van 50 m waarin synchroonzwemmers zich kunnen opwarmen en een tijdelijk zwembad van 25 m waarin de waterpoloërs de warming-up kunnen doen. Het gebruik van RENOLIT ALKORPLAN heeft zeker geholpen deze zwembaden gemakkelijker, veiliger en waterdicht te kunnen bouwen.

In het Brasileiro Paralympic Center of Sao Paolo werden zes zwembaden gebouwd: een Olympisch zwembad, een semi-Olympisch zwembad en vier baden bestemd voor fysiotherapie. Drie andere permanente zwembaden van 50 m werden in UNIFA en UFRJ (twee universiteitscampussen) en Novo Parque Aquatico do Flamengo Sport Center gebouwd. Dit laatste zwembad werd in 1965 gebouwd en werd mede met behulp van RENOLIT ALKORPLAN volledig gerenoveerd voor de Olympische Spelen.