Stuiklassen goed uitgevoerd

Stuiklassen is een techniek waarvan de implementatie een aantal vragen oproept. Wanneer wordt het gebruikt? Geldt het voor alle zwembadbekleding? Is het verplicht?

Om de situatie te verduidelijken, willen we er op wijzen dat stomplassen niet verplicht is. Het is slechts een aanbeveling vanwege de unieke en bijzondere esthetiek en dit alleen voor 2 mm dikke zwembadmembranen.

Het gebruik van de stomplastechniek is niet verplicht. Veel liner-installateurs en zwembadprofessionals kunnen het zwembad goed uitvoeren zonder stomplassen. Traditionele lasverbindingen doen immers qua dichtheid geenszins onder voor deze variant.

Het is ook belangrijk erop te wijzen dat deze lasvariant alleen wordt gebruikt bij het verwerken van RENOLIT ALKORPLAN TOUCH en CERAMICS zwembadbekleding. TOUCH en CERAMICS zijn niet alleen de meest resistente, maar met een dikte van 2 mm ook de sterkste zwembadmembranen die op de markt verkrijgbaar zijn.

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH is een 3D zwembadbekleding geïnspireerd op de natuur. De 6 verschillende versies zijn gemodelleerd naar de natuur en laten toe zeer unieke zwembadlandschappen te creëren. RENOLIT ALKORPLAN CERAMICS daarentegen geeft de esthetiek van een betegeld zwembad weer.

Omdat de zwembadbekleding 2 mm dik is, kunnen zowel RENOLIT ALKORPLAN TOUCH als CERAMICS stompgelast worden op de zwembadbodem. Dit voorkomt de overlapping met conventionele lastechniek en creëert een geheel eigen look. Een bijzondere manier om uw zwembad te upgraden!

Stomplassen wordt alleen op de bodem aanbevolen – maar niet verplicht, aangezien conventionele lassen hier het meest opvallen. Stuiklasnaden bieden een optisch aantrekkelijker uiterlijk, omdat op deze manier gemaakte lasnaden praktisch onzichtbaar zijn wanneer ze correct worden uitgevoerd. Het gebruik van naadafdichtingen is niet nodig.

Een mooiere afwerking zonder klassieke overlappingen op de zwembadbodem

  1. Bevestig de PVC-gecacheerde metaalfolieprofielen aan de zwembadwanden. Hiervoor zijn RENOLIT ALKORPLAN spreidnagels geschikt. Het RENOLIT ALKORPLAN antibacterieel fleece wordt vervolgens op de muur aangebracht met RENOLIT ALKORGLUE contactlijm. Het RENOLIT ALKORPLAN TOUCH of CERAMICS membraan kan aan de profielen worden gelast.
  1. Lijm het RENOLIT ALKORPLAN antibacterieel vlies direct op de bodem met RENOLIT ALKORGLUE contactlijm. 
  1. Leg vervolgens de stomplasstroken, met de donkere kant naar beneden, naast het RENOLIT ALKORPLAN antibacterieel vlies. Het 1,5 m brede vlies past perfect bij de 15 cm stomplasband en resulteert in de 1,65 m breedte van het weefselversterkte TOUCH en CERAMICS zwembadmembraan.
  1. Lijn de RENOLIT ALKORPLAN TOUCH of CERAMICS zwembadmembranen uit in het midden van de stomplasband en voer het eigenlijke stomplassen uit.
  1. Maak de eerste strook aan de achterkant vast aan de stomplasband. Maak na het bevestigen een dubbele las op de band.
  1. Lijn vervolgens het volgende vloermembraan uit naast het reeds gelaste vloermembraan, zodat er geen ruimte tussen blijft en las ook vast met een dubbele lasnaad. De twee membranen moeten zo dicht mogelijk bij elkaar liggen zonder op elkaar te liggen.
  1. De buitenrand van de vloermembraan recht afsnijden en nogmaals met een dubbele lasnaad op het wandmembraan lassen. Werk tot slot de randen af.
    Vermijd indien mogelijk naadafdichting!