Veiligheid in en rond uw zwembad

Elke zomer zijn er zwembadongevallen die vermeden hadden kunnen worden indien men rekening had gehouden met een aantal fundamentele veiligheidsmaatregelen. Speciale aandacht moet worden besteed aan kinderen en huisdieren, aangezien zij het meeste risico lopen op een ongeval.

Zwembadveiligheid is de sleutelfactor waar zowel de bouwer als de eigenaar rekening mee moet houden voor, tijdens en na de bouw. Het is belangrijk om te onthouden dat zwembaden niet alleen gevaarlijk zijn tijdens het zwemmen, maar ook rondom het zwembad kunnen op elk moment ongelukken gebeuren. Het volgen van de veiligheidsmaatregelen kan ongevallen voorkomen in een gebied voor rust en ontspanning, zoals een zwembad.

Als we het hebben over zwembadveiligheid, is het eerste dat in je opkomt het beschermen van kinderen. Om dit te doen, moeten we onthouden dat volwassenen, zelfs als er veiligheidssystemen zijn aangebracht bij het zwembad, altijd verantwoordelijk zijn voor het toezicht op kinderen te allen tijde en in het bijzonder tijdens het zwemmen.

Er zijn verschillende manieren om ongelukken te voorkomen, zowel in het bad als in de omliggende gebieden. Mensen kunnen op het terras rond het zwembad en de treden uitglijden, dus kies voor deze gebieden speciale antislipmaterialen die het water goed laten weglopen. Het is belangrijk om een RENOLIT ALKORPLAN gecertificeerde installateur om advies te vragen voordat u uw zwembad bouwt. Zij geven u aanbevelingen en helpen u bij het kiezen van de beste veiligheidssystemen voor uw zwembad.

De verschillende veiligheidsmaatregelen omvatten verschillende mogelijkheden:

Afsluitingen
Als we de vorm van ons zwembad niet willen veranderen en we hebben genoeg ruimte in onze tuin, kunnen we ervoor kiezen om een ​​hek of barrière rond het zwembad te bouwen met een poort erin. We moeten ervoor zorgen dat de poort ten allen tijde volledig gesloten blijft en alleen kan worden geopend met een systeem dat kinderen niet kunnen bedienen. Dit zorgt ervoor dat er altijd een volwassene aanwezig is bij gebruik van het zwembad.

Zwembadafdekkingen
Handmatig of automatisch, we moeten ervoor zorgen dat het systeem voor het openen en sluiten van de hoes alleen door een volwassene kan worden bediend. We moeten er ook voor zorgen dat de afdekking het zwembad voor 100% bedekt en niet aan de randen blijft zitten. Het is belangrijk om de duurzaamheid van de hoes te controleren, omdat deze het gewicht van kinderen en huisdieren moet kunnen dragen en niet mag verschuiven of scheuren als ze erop klimmen.

Antislip alarm systemen
Door gebruik te maken van nieuwe technologieën, kunnen we ervoor kiezen om een ​​dompeldetector in de structuur van ons zwembad te plaatsen die een geluid afgeeft wanneer iets of iemand een vooraf ingestelde grens overschrijdt of zelfs in het water valt. Deze sensoren waarschuwen ons als een lichaam in het water komt en activeren alarm om ons te waarschuwen. Een handig systeem zolang we thuis zijn. Als extra veiligheidsmaatregel kan dit systeem ons ook waarschuwen als iemand ongevraagd in ons zwembad zwemt.

Verhoogd zwembad
Een verhoogd zwembad vereist een afdekking die hoog genoeg is zodat kinderen niet in het zwembad kunnen komen. De enige manier om in het zwembad te komen zijn treden die verwijderd kunnen worden als we die niet willen gebruiken. Het zwembad verliest een deel van zijn esthetische aantrekkingskracht, maar dit is een van de veiligste systemen om te voorkomen dat kinderen en huisdieren erin vallen zonder dat we het weten.

Antislipfolie
Elke RENOLIT ALKORPLAN gecertificeerde installateur weet waar hij antislipfolie moet plaatsen om vallen en stoten in en rond uw zwembad te voorkomen. Een plek waar het essentieel is om RENOLIT ALKORPLAN antislipfolie te hebben, is bij de ingang van het zwembad. De zwembadtrappen zijn een risico dat kan worden voorkomen door een correct geplaatste antislipfolie.

Als er geen randstenen om je zwembad heen zijn, raden we aan om antislipfolie te gebruiken.
Het aanbrengen van de RENOLIT ALKORPLAN antislipfolie is een fundamentele investering als we bedenken dat een val in of rond ons zwembad ons bewusteloos in het water zou kunnen laten drijven.

 

Hier zijn enkele tips om ongelukken te voorkomen en maximale veiligheid te bieden, zodat u in volle rust van uw zwembad kunt genieten:

  • Zorg ervoor dat het hele zwembad van binnenuit zichtbaar is, zodat u er te allen tijde toezicht op kan houden.
  • Direct toezicht door een volwassene is de beste actie om ongevallen te voorkomen, gecombineerd met voorlichting over het juiste gebruik van het zwembad.
  • Leren zwemmen? Hoe eerder, hoe beter. Dat is het belangrijkste en meest praktische advies. U moet weten hoe u kinderen moet leren, aanmoedigen en motiveren om zo snel mogelijk te leren zwemmen.
  • Zorg voor reddingsuitrusting naast het zwembad, zoals reddingsvesten, een paal, een verbanddoos en een telefoon in de buurt.
  • Maak het zwembad gemakkelijk te betreden met zichtbare treden met een antislip oppervlak.
  • Als het zwembad niet in gebruik is, raden we aan om al het speelgoed en alle voorwerpen eruit te halen, zodat ze geen kinderen aantrekken.
  • Houd allerlei elektrische apparaten ver weg van het zwembad en bewaar ook chemische producten en apparatuur voor zwembadonderhoud en -reiniging zeer zorgvuldig.
  • Bedek de omgeving met speciaal antislipmateriaal, vermijd scherpe hoeken en creëer afgeronde randen.

Contacteer ons voor meer informatie