Het bekleden van een zwembad met onze RENOLIT ALKORPLAN liner is een voordelige en praktische optie met vele toepassingen.

Misschien bent u nog niet bekend met het product:, de liner is een hoogwaardig PVC membraan van 0,75mm dikte, vervaardigd uit zuivere grondstoffen en is volledig recyclebaar.

Nadat de maten van het zwembad zijn opgenomen, wordt de liner hoogfrequent aan de exacte vorm van het zwembad gesoldeerd. Als een op maat gemaakt pak voor het zwembad! De liner is eenvoudig te plaatsen en te verwijderen en biedt zelfs de mogelijkheid om van kleur en design te wisselen.

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH zwembaden

In de Verenigde Staten worden zwembadliners al sinds het eind van de jaren 60 geïnstalleerd en tot op de dag van vandaag is het daar het meest gebruikte materiaal voor zwembadbekledingen. Dat zal niet voor niets zijn…

Wie heeft nou niet het idee gehad om zijn of haar zwembad iedere 2 of 3 seizoenen van kleur te laten verwisselen om zo met de mode mee te kunnen gaan en steeds weer opnieuw van een nieuw zwembad te kunnen genieten? De liner biedt u die mogelijkheid. Het is goedkoop, schoon en snel te installeren!

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH zwembaden

Het gebruik van de liner biedt vele voordelen ten opzichte van iedere andere soort zwembadbekleding:

Het voornaamste pluspunt is zonder twijfel de waterdichtheid van het materiaal. Zelfs als zou er een scheur in de kuip ontstaan door bijvoorbeeld een slechte constructie, verschuiving of verzakking van de grond of veroudering, dan nog zal de liner het water altijd tegenhouden. De zwembadeigenaar zal zich heel wat hoge reparatiekosten en een hoop problemen met het zwembad besparen.

Een ander voordeel is de eenvoudige en snelle installatie. De liner kan zowel in een gloednieuw zwembad worden geïnstalleerd of bij de renovatie van een bestaand bad worden gebruikt. In het laatste geval zal de oude zwembadbekleding worden vervangen ongeacht het materiaal van de ondergrond: beton, tegels, staal, hout, polyester…

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH zwembaden

HET PLAATSEN VAN DE LINER IS EENVOUDIG EN SCHOON. DE LINER IS EEN ZAK PVC DIE GEHEEL WATERDICHT IS EN OP MAAT GEMAAKT IS IN DE VORM VAN HET ZWEMBAD. DE LINER WORDT AAN DE RAND VAN DE KUIP BEVESTIGD EN KAN OP IEDER WILLEKEURIG MOMENT WORDEN GEPLAATST EN VERWIJDERD ZONDER DAT ER BIKWERK AAN TE PAS KOMT OF DAT DE BOORDSTEEN VAN HET ZWEMBAD VERWIJDERD MOET WORDEN.

En dan niet te vergeten het gemakkelijke onderhoud: het is snel, eenvoudig en niet duur. Met AlkorClean® van RENOLIT, een houdbaar en weinig agressief product speciaal gemaakt voor het onderhoud van de liner, en zo nu en dan een vochtige doek, blijft de liner gedurende lange tijd in perfecte staat.

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH zwembaden

In tegenstelling tot alle andere liners op de markt, fabriceert RENOLIT haar versterkte liners bovendien met een meerlagige vernislaag aan beide zijden van de membraan. De vernis is volgens een speciale formule gemaakt en beschermt de liner aan de buitenkant tegen externe aantasting zoals schuren, krassen, UV-licht en vlekken. Aan de binnenkant beschermt het de liner tegen de verspreiding van bacteriën en schimmel. Uw zwembad blijft hierdoor zo gezond mogelijk.

RENOLIT biedt, naast een onovertroffen kwaliteit die kenmerkend is voor alle ALKORPLAN producten, een uitgebreid kleurengamma en diverse designs en texturen waarmee u uw zwembad een persoonlijk karakter kunt geven en uniek en speciaal maakt.

RENOLIT ALKORPLAN TOUCH zwembaden

De liner biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Of u uw zwembad nu wilt renoveren of een nieuw zwembad wilt aanleggen, sluit de optie niet uit en informeer bij ons naar uw dichtsbijzijnde liner installateur.

Wilt u uw zwembad ook bekleden met een RENOLIT ALKORPLAN liner? Neem dan contact met ons op!

Heeft u nog vragen?