Wereldwaterdag 2021

Op 22 maart van elk jaar wordt Wereldwaterdag gevierd, een wereldwijd evenement om het belang van deze natuurlijke hulpbron onder de aandacht te brengen en er een verantwoord en duurzaam gebruik van te maken.

Tot op heden hebben ongeveer 785 miljoen mensen geen drinkwaterbron en tot 2 miljard mensen hebben geen toegang tot elementaire sanitaire voorzieningen. Schokkende gegevens die ons alarmeren en ons doen nadenken over het belang en de grootsheid van het onderwerp.

Gaan we in een crisis geraken?

De campagne Wereldwaterdag 2021 is bedoeld om ons aan te moedigen om onze ervaringen over de waarde van water bij te dragen.
Hier is de slogan van de campagne op de officiële website https://www.worldwaterday.org/learn

“Water betekent voor ons allemaal verschillende dingen.” Wat betekent water voor jou?

Wat is het belang van water voor uw huis en gezin, uw cultuur, uw welzijn, uw omgeving?

In gezinnen, scholen en werkplekken kan water gezondheid, hygiëne, waardigheid en productiviteit betekenen.
Op culturele, religieuze en spirituele plaatsen kan water een verbinding betekenen met de schepping, de gemeenschap en zichzelf.
In natuurlijke ruimtes kan water vrede, harmonie en behoud betekenen.
Tegenwoordig wordt water extreem bedreigd door een groeiende bevolking, de enorme eisen van de landbouw en de industrie, en door de gevolgen van klimaatverandering. Door alle verschillende manieren waarop water ons leven ten goede komt, vast te leggen en te vieren, kunnen we er de juiste waarde van inschatten en het effectief voor iedereen beschermen.

Bij RENOLIT ALKORPLAN willen we ook op onze eigen manier deelnemen aan de campagne, want water vormt de kern van elk van onze projecten, het is onze passie en we willen deze versterken en behouden. Water is alles voor ons en met dit artikel willen we u wat informatie geven over hoe u het beste gebruik kunt maken van onze producten in uw zwembaden.

Er is een waterlek in uw zwembad.

Het vermijden van verspilling en het onder controle houden van hydraulische bronnen is essentieel voor een goed waterbeheer. Te vaak horen we over oude, verouderde, defecte watersystemen, met gebarsten tegels, versleten leidingen en inefficiënte meters die enorme waterlekkages veroorzaken.

Hier laten we enkele cijfers zien om het belang van het probleem te begrijpen: Stel dat we een zwembad hebben van 10m x 5m diep 1.5m waarvan het waterpeil met 2 cm per dag daalt.

Hoeveel liter water verliest het zwembad per dag?

Laten we eerst het volume van het zwembadwater berekenen:
Breedte x lengte x hoogte = 10 x 5 x 1,5 = 75 m3 water, dat wil zeggen 75.000 liter water.

Nu gaan we de hoeveelheid verloren water per dag berekenen:
Breedte x lengte x hoogte = 10x 5 x 0,02 = 1 m3, dat wil zeggen 1000 liter water per dag!

Een lek in een zwembad van 10 mx 5 m waarvan het waterniveau met slechts 2 cm verlaagt, resulteert in een dagelijks verlies van maximaal 1000 liter water, wat overeenkomt met 20 wasmachines, 18 douches en 12 badkuipen.

Problemen zoals lekken in het zwembad kunnen eenvoudig worden opgelost door meer innovatieve systemen, hoogwaardige materialen die waterdichtheid garanderen.

Hoe los je het probleem van lekken in het zwembad op?

Enkele van de meest voorkomende problemen in zwembaden hebben te maken met slecht onderhoud van de kuip en de bekleding, evenals de keuze van materialen van slechte kwaliteit. Aanvankelijk zijn economische besparingen bij een belangrijke investering zoals een zwembad  evident maar we moeten niet altijd goedkope materialen als winnende optie kiezen.

Problemen zoals micro-luchtbellen, scheuren in de constructie door de stijfheid van de materialen, aantasting, enz… Ze kunnen vaak ernstige waterlekkages veroorzaken, evenals zichtbare en onzichtbare schade aan de constructie.

Tips voor een duurzamer zwembad:

De keuze van kwaliteitsmaterialen en in het bijzonder coatings die de totale waterdichtheid van uw zwembaden garanderen, is de eerste stap om waterverspilling te vermijden en de correcte werking van uw systeem te garanderen. Hoogwaardige premiumproducten, zoals RENOLIT ALKORPLAN-membranen, zijn de ideale oplossing om alle soorten zwembaden ​​te bekleden met de garantie van een waterdicht en resistent membraan in de loop van de tijd.
RENOLIT ALKORPLAN biedt bovendien 10 jaar garantie !