Voor natuurliefhebbers en mensen die niet van chloor houden is een biologisch zwembad of zwemvijver een ideaal alternatief.

Bent u bent van plan een zwembad te bouwen? Of uw zwembad te vernieuwen? Dan is een zwemvijver zeker en vast het overwegen waard. Milieuvriendelijk, natuurlijk én gezond. Dus, beter voor u, voor het hele gezin …en zelfs voor uw tuin. Want een zwemvijver is gemakkelijker te integreren en brengt rust. Denk maar aan watervallen, beekjes, rotsen en planten of een afwerking met hout, perfect te combineren met een zwemvijver.

Een zwemvijver is dus niet alleen ideaal om te zwemmen, hij oogt ook fraai. En hij toont hoe u tegen het leven aankijkt.

Wereldwijd kiezen meer en meer mensen voor een zwemvijver in hun tuin. Niet te verwonderen, want chloor en andere chemicaliën zijn vaak de boosdoeners bij allergieën of irritaties. En dat niet alleen. Chloorvrij zwemmen is door het zachtere water ook nog eens extra relaxerend en aangenaam.

Bij een ecologisch zwembad is het de bedoeling een ecosysteem te creëren waarbij de natuur nauw betrokken is. Uw tuin of patio zal als het ware worden omgetoverd in een landschap dat één geheel vormt met de natuur. Zalig om te vertoeven en te genieten met het hele gezin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vorm kan perfect aansluiten bij uw tuinconcept, of dit nu strakke lijnen of natuurlijke rondingen zijn. Zwemvijvers komen tegenwoordig in alle maten en vormen voor: van lagune of traditionele privébaden tot zelfs zwembaden met olympische afmetingen.

Bij de bouw van het bad wordt een apart ondiep gedeelte voorzien dat als plantenruimte zal functioneren. Het diepere, heldere gedeelte van het biozwembad wordt dan de zwemruimte. Hoe groter uw zwemvijver, hoe groter natuurlijk het plantengedeelte zal moeten zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En het onderhoud? Heel eenvoudig: de planten in het zwembad werken als een biologische filter. Zij houden het water glashelder en proper. Doordat het biozwembad geen chloor of andere chemicaliën bevat kunnen de planten perfect overleven. Resultaat: uw zwemvijver bevat uitsluitend zuiver natuurlijk water zonder énige vorm van onderhoud. Een interessant pluspunt!

Een ander pluspunt is het kostenplaatje. Een biozwembad bouwen kost ongeveer evenveel als een traditioneel zwembad. Maar de belangrijke besparing zit vooral in het onderhoud. De steeds terugkerende kosten van chemicaliën – die dan ook nog vaak huid-, oog- en slijmvliesirritaties veroorzaken – of van zoutelektrolyse methodes vallen hier volledig weg. Gezonder, milieuvriendelijker én goedkoper. Waarom zou u nog twijfelen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het RENOLIT ALKORPLAN membraan is dé ideale waterdichte afdichting voor uw biozwembad. Eén product toepasbaar voor zowel de plantenzone als het zwemgedeelte, én gegarandeerd veilig voor het ecosysteem.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen?